Hasta Yakınlarının Uyması Gereken Kurallar
07 Şubat 2022

HASTA YAKINLARININ UYMASI GEREKEN KURALLAR

1.Hasta kabulü ve her türlü işleminizde T.C. Kimlik numarasının yazılı olduğu resmi kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport ve evlilik cüzdanı) belgeniz kullanılacağından lütfen yanınızda getirmeyi unutmayınız.
2.Çocuk hastalar, yanlarında birinci derece(anne, baba) yakınları olmadan kurumumuzdan hizmet alamazlar. Çocuk hastalara refakat eden hasta yakınlarımızın, çocuklarının ve kendi kimliklerinin yanında bulunması gereklidir.(Boşanma durumlarında velayet belgesi istenir)
3.Merkezimizi ziyaret eden hasta yakınlarımızın, sağlık personellerinin işlerini hızlı bir şekilde yapması adına personele yardımcı olmalı ve her daim söylenenleri dikkatle dinlemeli, kliniğin iş akışını engelleyecek tutum ve davranışlarda bulunmamalıdır.
4.Hekimlerimizin ve diğer sağlık personelimizin, daha kaliteli hizmet vermek için yaptığı çalışmaları engelleyecek tavır ve davranışlarda bulunulmamalıdır.
5.Alınan randevu saatinde hekimin yanında olunmalı, geç kalınmamalı ve randevunun iptal edilmesi gereksiyorsa, sorumlu kişilere mutlaka bilgi verilmelidir.
6.Klinik girişlerinde bulunan hasta bilgi ekranından isim takibi yapılmalı, sesli uyarılar dinlenilmelidir.
7.Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için, hasta ve yakınlarının; koridorlarda yüksek sesle konuşmaması, gürültü yapmaması önem arz etmektedir.
8.Hasta yakınları, hasta kendisini anlatamayacak durumda ise hasta ile ilgili tüm hastalık ve ilaç kullanımlarını bilmeli ve hekime doğru şekilde bilgi vermelidir.
9.Hekimlerimizin sağlıklı muayene ve tedavi yapabilmesi, hastaların mahremiyetinin gözetilmesi için zorunlu haller dışında, hasta yakınlarının kliniğe girmemesi gerekmektedir.
10. Hastanemizi, tuvaletleri ve çevrenizi temiz tutunuz, yerlere çöp atmayınız. Çöplerinizi atık kutularına atınız. Hastane içerisinde ve bahçesinde sigara içmek yasaktır. Bu kurallara riayet ediniz.
11.Hastanede bulunan ve sizler tarafından kullanılan malzemelerin kullanımında özen gösteriniz. Hastane kurallarına uymayan; binaya, cihazlara, eşyalara kasti zarar veren, yapılan uyarıları dikkate almayan hasta ve yakınlarından verdikleri zarar geri istenebilir.
12.Hastane kuralları konusunda lütfen görevlilere yardımcı olunuz.
13.Hastane işleyiş ve düzeni ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınız için Danışmadaki görevlilere başvurabilirsiniz.
14.Hastanemiz görevlileri dışında tanımadığınız ve güvenmediğiniz insanlardan yardım istemeyiniz